Syndsundersøkelse

En synsundersøkelse hos oss inkluderer en rekke tester og målinger for å sikre at øynene dine har de beste forutsetninger for et optimalt syn.

En slik undersøkelse vil også gi oss svar på hvorvidt det har oppstått eventuelle skader ved linsebruk, eller aller helst, gi deg en bekreftelse på at øynene dine ikke blir skadet av linsebruken.

Synsundersøkelsen inkluderer også måling av samsynet. Samsyn handler om hvor godt du bruker øynene sammen og hvordan du koordinerer øyebevegelsene.  Et godt samsyn gjør at du har fokus på ett punkt med begge øyne samtidig. – Du oppfatter punktet som enkelt, skarpt og tredimensjonalt, og kan følge en tekstlinje presist og problemfritt. Målet er at begge øynene fokuserer likt slik at man oppnår best mulig synskomfort og skarphet.

Videre får vi avdekket langsynthet, nærsynthet, skjeve hornhinner og aldersrelatert langsynthet.

Vi undersøker øynene med et mikroskop, tar bilder av øyebunnen og måler innvendig trykk i øynene. Dette gjør vi for å se at øyet er friskt og har god øyehelse. Dersom vi finner unormale tilstander, henviser vi videre til øyelege slik at du raskt får time.

Ledende selskap

Fordeler med endagslinser:

Myke og supertynne

Siste generasjon av endagslinser (supertynn silikonhydrogel) slipper gjennom mye oksygen og fukt til øyet. Derfor er endagslinser veldig komfortable for øyet. Ved å bytte til et annet merke eller en annen type linse kan du oppleve stor forskjell med tanke på komfort og forbedret syn. Vi er behjelpelig med synsundersøkelse, råd og veiledning.

Unngå vedlikehold

Rengjøring av linsene eller oppbevaring i et linseetui er overflødig med endagslinser. Linsene leveres små pakninger, som er enkle å åpne. Du trenger heller ikke linsevæske, og du slipper å huske på når linsene må byttes. Mange foretrekker derfor nye, friske endagslinser. Nye linser hver dag er det mest hygieniske linsealternativet og det beste for øyet.

For følsomme øyne og allergikere

Linser kan hjelpe deg med å beskytte øynene for allergener, blant annet i pollensesongen. Allergiske reaksjoner på pollen, som irriterte og røde øyne minskes med endagslinser. Siden de er ultratynne og byttes daglig, er de et godt alternativ for de med følsomme øyne.

For de aktive

Om du er aktiv, idrettsutøver eller trener mye er endagslinser perfekt for deg. I flere idretter er linser selvsagt mer praktisk enn bruk av briller. Mange bruker dog linser i kombinasjon med briller. Uansett om du bruker linser hver dag eller kun etter behov, er en pause fra linsene innimellom er bra for øyet og øyehelsen.

For de som reiser mye

Mange foretrekker å ha det så enkelt som mulig. At du ikke trenger linsevæske eller linseetui er en fordel. Endagslinser tar svært liten plass og ligger trygt i slitesterke pakninger. Om uhellet er ute ved at linsen skades eller mistes, unngår du bekymringen ved å måtte kjøpe nye linser på reisemålet.